Vanlige spørsmål

Trenger jeg partner for å bli med på treningene?
Svar: Nei. På våre treninger rullerer vi partnere, slik at man bytter dansepartner ganske ofte og man får danse med de fleste av motsatt kjønn.
Jeg har bare lyst til å danse med en spesifikk partner. Får jeg lov til det?
Svar: Hvis du og partneren din ønsker å holde sammen under hele treningen, så vil vi ikke nekte dere det. Men vi anbefaler at dere følger opplegget vi bruker, hvor man rullerer partnere. Dette er positivt for fellesskapet og det å danse med forskjellige partnere øker læringseffekten drastisk.
Koster det noe å delta?
Svar: Nei. Det eneste som kreves er at du er medlem av NTNUI. Siden treningene holdes i SiT sine lokaler kreves det også at du har tilgang til bygget, enten gjennom medlemskap eller betalt dagsbillett.
Hva slags klær anbefales?
Svar: Når du danser så vil du være relativt nær andre personer og du kommer mest sannsynlig til å svette litt. Derfor er det viktig at klærne dine er rene, og at man bruker klesplagg som dekker skuldrene - så slipper man å plage dansepartnerne sine med sjenerende lukt og lignende. Det vanligste er at man bruker (rent) treningstøy.

For jenter som ønsker å danse i skjørt eller kjole er det viktig å være observant på at skjørt/kjoler svinger høyere enn hva man forventer når man danser. Det er derfor lurt å bruke heldekkende strømpebukser/shorts/tights under, slik at man slipper å vise frem mer enn man ønsker.

Hva slags sko anbefales?
Svar: Vanlige treningssko funker, men bruk helst sko som er litt glatte under, dette gjelder særlig jenter. Planlegger du å danse mye så anbefales dansesko med glatt såle, siden det reduserer faren for kneskade og gjør det lettere å snurre.

Dette kan du få kjøpt på hos Aalberg Skoservice (Fjæregata 3, 7042 Trondheim) og på diverse nettsider. Det er bare å spørre en av instruktørene om tips til type sko og nettside hvis du lurer.

Trenger jeg å melde meg på kurset?
Svar: Nei. Bare å møte opp.
Trenger jeg å kunne danse før jeg kommer på nybegynnerkurs?
Svar: Nei. Kurset tar høyde for at de fleste aldri har danset før.
Når kan jeg begynne på videregåendekurset/hva må jeg kunne?
Svar: Vi anbefaler at man har gått to semester på nybegynnerkurset før man begynner på videregående. Dette forventes av de som begynner på videregående:

Steg og turer


Musikkteori- og forståelse


Teknikk

general

social